Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2015 09:39 - Силата на Евангелието
Автор: newevangel Категория: Други   
Прочетен: 293 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.08.2015 09:24


  Библията ни дава информация , че Новият Завет даде повече ефект върху човечеството , отколкото Стария Завет.


Божието Слово ясно ни казва , че Статия Зает беше обръщение към целият Израелски народ , докато Новия Завет е оправен към всички , към целият свят.

В  Стария Завет , човек не можеше да се оправдае без принасяне на жертвоприношение, но в Новия  Завет ние имаме една , единствена жертва и тази е Исус Христос. 

Просто ние трябва да повярваме в Христос , да му се доверим и тази кръв, която е пролята на Голгота е достатъчна , за да бъдем оправдани пред Бога.

Бог видя , че ние не можем да се оправдаем, чрез закона и човешки постановления, тъй като грехът непрекъснато беше върху човека и непрекъснато напомняше за грях.

Ето за това дойде НОВИЯ ЗАВЕТ  за света , за изкупление, оправдание, очистване и спасение. Това е превъзходната милост на Бога.

Днес милиони хора по света приемат НОВИЯ ЗАВЕТ , като основа за спасение, като промяна на живота на цели нации.

НОВИЯ ЗАВЕТ промени отношенията между мъжа и жената, между хората които бяха враждуващи , но сложи край  на това , че не можем да служим на двама господари в живота, не можем да живеем с омраза и да създаваме един НОВ ЧИСТ СВЯТ , в което хората и Бог да имат мир - примирение по-между си.

НОВИЯ ЗАВЕТ  не те иска с старата личност, но искате променен, не външно но вътрешно, защото вътрешната промяна в човека се изявява от вън.

НОВИЯ ЗАВЕТ  иска всички духовни личности , било то проповедници, благо вестители или мирянин всеки да живее по словото. Да се помага на отслабналите, да се отиде при пострадалата овца да и се подаде ръка, за да се изправи на крака.


НОВИЯ ЗАВЕТ е против онези които се гордеят, които въздигат себе си пред Бога и показват своята си праведност . НОВИЯ ЗАВЕТ е против онези, които не искат да коленичат пред Бога, да искат прошка и да се покаят.

НОВИЯ ЗАВЕТ се противи на всеки, който иска да превърне Божието Слово в търговия.  НОВИЯ ЗАВЕТ е против онези, които не искат да се примирят с Бога , не искат НОВ и променен живот пред Бога. 
НОВИЯ ЗАВЕТ е против онези , които не искат да се новородят, а винаги искат да вървят със старата си личност, които издигат своето АЗ.

Искаш да бъде, част от Христос тогава означава да бъдеш едно с Него, да предадеш живота си на Бога, да се покаеш и ако си ограбил и отнел нещо несправедливо 4 пъти повече да му го върнеш , така както Захей каза.

НОВИЯ ЗАВЕТ , казва че живота на човека е цял живот покаяние и цял живот трябва да се огледаме в него , като огледало , за да видим има ли нещо опетнено, опетнихте ли си бялата деха и навреме да бъде очистена.

НОВИЯ ЗАВЕТ иска да бъде част от Господа , да имаш дял с Бога , да участваш в Господната вечеря , да си спомниш винаги това , което Исус Христос е направил за тебе на кръста.

НОВИЯ ЗАВЕТ е пътят към твоето спасение и промяна на живота, от звяр, хищник да се превърнеш в Божии Ангел. Избора е само твой и никой не може да те замества, освен Христос.

Бог иска да се промениш, но не само да си го мислиш в сърцето си , но да започнеш да направиш нещо за себе си , за твоето спасение, като започнеш от;



-Покаяние.
-Кръщение.
-Новорождение
-Посвещение в Божието дело.

Да започнеш да благовестваш , да споделиш твоята вяра, да дадеш хляб на бедния, да отвориш очите на слепите, да помогнеш на слабия , да занесеш ЕВАНГЕЛИЕТО до края на света, като започнеш от твоя дом , от себе си и стигнеш до краищата на света.

Бог идва , какво оправдание ще дадеш на Бога ? 
Нима искаш да погинеш , аз не го вярвам , за което ти предлагам един превъзходен път към твоето спасение и това е да започнеш и да четеш НОВИЯ ЗАВЕТ след което стария и да станеш един силен огнен служител на Бога.

Кой ще бъде против теб, ако Бог е със теб.


Тагове:   НА,   силата,   евангелието,


Гласувай:
0



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: newevangel
Категория: Други
Прочетен: 7048
Постинги: 7
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930