Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2015 09:22 - Напомнянето на Евангелието – Словото на Истината
Автор: newevangel Категория: Други   
Прочетен: 287 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.08.2015 09:32


Живота в който живеем е много бурен , пълен с много проблеми в живота на божият човек. Много пъти се подхлъзваме от разните съблазни на живота, които срещаме в живота. Но най-често това се случва , чрез близките които са сред вас.

Проблемите в живота много пъти, покриват онова семе, което беше посято във вас и бяхте  прекрасни в образа на Христос. Това се случва, когато Божието Слово някой не ни го напомня. Не , че не го знае , да знаем го , но живота така ни поставя в разни изпитания, че семето което е посято в нас се покрива и без да пожелаем .

За това в Божието Слово ни се казва;

2 Петър 1:12. Затова всякога ще бъда готов да ви напомням за тия работи, ако и да ги знаете и да сте утвърдени в истината, която сега държите.

 

1 Кор.15:1-2 . Още, братя, напомням ви благовестието, което ви проповядвах, което и приехте, в което и стоите,

чрез което се и спасявате, ако го държите според както съм ви го благовестил, - освен ако сте напразно повярвали.

 

Тези два стиха са прекрасни дадени от апостола на тези послания

Те ни дават увереност, че Святият Дух, непрекъснато ще ни помогне да ни напомни Божието Слово, да ни спомни за Христа, за страданията ми, за живота след смъртта, за нашият естетичен види и как да вървим в пътят на истината, като истински Божии служители.

 В този момент ни се задава въпроса; - Готови ли сме да поемем с желание да ни се припомня за Словото на Господа , за дяла ни с Него , участието  ни един в небесните места , за това , че ние трябва да сме верни и , че сме Негово създание?

Едно от най-прекрасните моменти в християнският ни живот е ТАЙНАТА ВЕЧЕРЯ или т.нар. ГОСПОДНАТА ВЕЧЕРЯ. Участието да имаме дял с Бога, достойно , така , както сега седим заедно на трапезата един ден отново да бъдем с Него в небесните места , да си спомним, че Той умря за нас , като взе на Себе си всичките наши грехове, без значение те малки ли са или големи.

В това мога да кажа , че това се нарича ; СИЛАТА НА ЗАВЕТА  между нас и Бога !

Той за това даде своят живот за теб, за да си част от Неговото царство. Което означава, че участието ни да бъдем Божии свидетели , означава да се върнем непрекъснато при корените си, да си спомним началото, когато започна Божието дело в нас.

Сигурен съм скъпи братя и сестри , скъпи душички, приятели на Бога, че това е прекрасно нещо да си спомним от къде сме произлезли на къде сме се тръгнали и дали вървим в правата посока.

Силата на НАПОМНЯНЕТО  означава, да семе в началото и края с нашият Бог. Това означава, че сме на правият път и ние не сме се променили от първоначалният образ на Бога.

Но ще има и такива, които ще ви се подиграват, но това не ви интересува, защото за нас да живеем е Христос. 2 Тимотей 2:11. Вярно е това слово; "Защото ако сме умрели с Него, то ще и да живеем с Него;   ….. Филипяни 1:21. Защото за мене да живея е Христос, а да умра, придобивка. Филипяни 3:7. Но това, което беше за мене придобивка, като загуба го счетох за Христа.

Нека благодарим на Бога, за всичко , което ни остави , за онези които ни помагат да се връщаме и ни напомнят за това , което Христос направи за нас. За Словото , което ни остави, за Завета който направи с нас и , че трябва да го държим независимо, какви са времената , понеже Бог ни напомни , че тези временна ще дойдат , а ние трябва да сме готови за Бога – да устоим в всички трудности в които ще се намираме. Бог те обича , бъдете благословени.



Тагове:   напомняне,   Евангелие,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: newevangel
Категория: Други
Прочетен: 7050
Постинги: 7
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930